• Tester
  • Affiliate
  • Retningslinjer
Vulkanus Profesjonell knivsliper VG2

Test av knivslipere: hvilken bør du velge?

En knivsliper sørger for skarpe kniver som også bidrar til at du får bedre resultater på kjøkkenet. I tillegg er det er et godt verktøy for jakt- og fiskekniver. Det å bruke en knivsliper vil bidra til å øke levetiden til knivene slik at du kan beholde dine favorittkniver med god kvalitet i årevis. Det finnes mange ulike knivslipere med ulike bruksområder på markedet. Noen varianter retter seg mest mot den profesjonelle kokken på storkjøkken, mens andre gjør en mer enn god nok jobb på hjemmekjøkkenet. Det finnes også smarte og praktiske knivslipere som passer perfekt til å ha med seg på tur. I vår test får du en oversikt over ulike slipeverktøy og hva som skiller de fra hverandre. Vi har blant annet vurdert sliperesultat, funksjonalitet, allsidighet og stabilitet.

Vulkanus Profesjonell knivsliper VG2

Vulkanus Knivsliper VG2 - for den profesjonelle

Vulkanus har lansert en ny versjon og 2.generasjon av sin prisbelønte knivsliper for profesjonelle kokker. Ifølge produsenten har Vulkanus Knivsliper VG2 slipestål som varer dobbelt så lenge og slipebrakettene er enklere å bytte ut. I tillegg er det bedre oppheng i hengene som sørger for et enda bedre resultat. Denne knivsliperen har også et bedre grep som gjør det enklere å bryne knivbladet ved siste del av poleringsprosessen.

Med en patentert fjærteknologi og rustfrie stålkomponenter av høy kvalitet, er produktet sikret lang levetid og du er sikret trygg mat. Funksjonene til denne knivsliperen i kombinasjon med et robust og stilig design, gjør det lett å skjønne hvorfor Vulkanus VG2 er en favoritt - både hos profesjonelle aktører på kommersielle kjøkken og hjemme hos amatørkokken som bruker mye tid på matlaging. Testvinner!

Egenskaper:

  • Justerer automatisk slipevinkelen mellom 11-21 grader - noe som gir et perfekt resultat
  • Generasjon 2 av Vulkans prisbelønte knivsliper
  • Sliping og bryning i samme enhet
  • Kan vaskes i oppvaskmaskin
  • Knivsliper for både rette og taggede knivblad
  • Materiale: rustfritt stål
  • Farge: metall
Se pris
Vulkanus Klassisk knivsliper VG2

Klassisk knivsliper - godt kjøp

Dette er Vulkanus sin nye versjon av deres prisbelønte Classic-knivsliper og et mer budsjettvennlig valg sammenlignet med storebroren og testvinneren fra samme produsent. Det som skiller denne modellen fra deres "Professional"-versjon er at den klassiske knivsliperen er laget av mindre eksklusive materialer. Likevel gir Classicmodellen utrolige resultater og du vil ikke bli skuffet!

Denne knivsliperen fungerer på samme måte som den tidligere utgaven, men den gir enda bedre resultat og har lengre levetid. I likhet med den profesjonelle VG2-knivsliperen så er slipebrakettene enklere å bytte ut, slipestålet varer dobbelt så lenge, det er enda bedre oppheng i hengene og du har bedre grep.

Med jevne trekk gjennom slipingen får knivene en skarp kant, uten hakk eller riper. Her har du en knivsliper som fungerer like bra på jakt- og lommekniver så vel som dine beste kjøkkenkniver!

Egenskaper:

  • Sliping og bryning i samme enhet
  • Kan vaskes i maskin
  • Både for rette og taggede knivblad
  • Justerer automatisk slipevinkelen mellom 11 - 21 grader
  • Materiale: plast
  • Farge: svart
Se pris
Anysharp Pro

Anysharp Pro - "verdens beste knivsliper"

Forleng levetiden på favorittknivene dine med Anysharp Pro som markedsføres med å være "verdens beste knivsliper". Og du vil ikke bli skuffet. Denne praktiske og kompakte knivsliperen gjør en god jobb, uten å koste skjorta. Med en smart sugekopp kan knivsliperen brukes med kun én hånd og med bare tre-fire lette drag er skarpheten betydelig bedre. Slipebladene har en vinkel på 20 grader og du kan slipe både taggete kniver og rette kniver i Anysharp Pro. Et godt valg for hobbykokken i hjemmet!

Egenskaper:

  • Kompakt og lett
  • Praktisk sugekopp -kan bruke knivsliperen med én hånd
  • Stilrent og tidløst design
  • Laget av tungsten
  • Sliper rette og taggete blader
  • Materiale: rustfritt stål
  • Farge: metall
  • Dimensjoner: 6 x 6 x 6 cm og kun 165 gram
Se pris
Fiskars Edge Roll-Sharp Knivsliper

Knivsliper fra Fiskars - tradisjonell og enkel

Fiskars er et kjent merke når det gjelder kniver. Denne knivsliperen har et tradisjonelt og enkelt design. Den er svært enkel i bruk og kan brukes både av høyre- og venstrehendte. Med keramisk slipestein og sklisikker base er du sikret et raskt og skarpt resultat. Knivsliperen sikrer en optimal kuttekant og livslang ytelse. Produktet anbefales spesielt for Fiskars Edge-kniver. Den er enkel å ta fra hverandre for rengjøring og tåler oppvaskmaskin.

Egenskaper:

  • Brukervennlig
  • Krever ingen strøm
  • Spesielt godt egnet til kniver fra Fiskars
  • Enkelt design og krever liten plass
  • Lett å rengjøre
  • Materiale: keramikk
  • Farge: svart
Se pris
Saga Knivsliper

Knivsliper med tre slipemomenter

Denne prisgunstige knivsliperen fra Dorre har tre ulike slipemomenter: keramikk, karbid og diamentsten. Dette er en enkel og praktisk knivsliper med sammenleggbar design som tar liten plass på kjøkkenet - et praktisk verktøy for hobbykokken! Knivsliperen gir skarpe kjøkkenkniver og har en slipevinkel på 17 grader.

Egenskaper:

  • Tre slipemomenter: keramikk, karbid, diamentsten
  • Sammenleggbar
  • Enkel og tidløst design
  • Rengjøres for hånd
  • Materiale: plast
  • Farge: sort
Se pris

Hva slags knivsliper skal du velge?

For å svare på dette spørsmålet er det viktig å vite hva slags type kniver du skal behandle. En viktig faktor er å velge en knivsliper tilpasset det knivmaterialet du har. En feil knivsliper kan risikere å gi sløvere kniver i tillegg til at sliperen blir ødelagt og mister sin funksjon. Når du skal finne en ny knivsliper bør du også vite noe om slipevinkelen og om du har behov for å stille inn ulike grader. Med ulike hjul og gradjusteringer da kan du både grunnslipe og finslipe knivene dine med samme sliperedskap. En annen faktor som kan påvirke ditt valg av en ny knivsliper er design og dimensjon: Hvor tenker du å oppbevare knivsliperen og påvirker dette valg av størrelse? Har du behov for en sammenleggbar knivsliper som du kan ta med deg på tur? Hva slags smarte funksjoner har knivsliperen som er praktisk for deg og ditt bruk?

Slik tar du vare på knivene dine

En kvalitetskniv er en investering du kan ha glede av i mange år, men da er det viktig at du også tar godt vare på den. Å oppbevare og behandle knivene dine riktig vil øke levetiden og minimere risikoen for skader på knivbladet. Når du bruker en kniv skal du ikke bruke unødvendig mye kraft. Med en skarp kniv trenger du sjeldent å kjenne at du "må ta i" der du bruker mye muskelkraft for å få det ønskede resultatet. Kniver bør aldri oppbevares i kjøkkenskuffen og det anbefales å bruke en magnetlist eller en knivblokk. Fordelene med en magnetlist er at den er plassbesparende og gir en enkel oversikt over knivene dine. I tillegg er det praktisk å kunne ha knivene lett tilgjengelige og du minimerer risikoen for at knivene får skader på bladet eller at de ruster. Knivene kan henge uten å berøre hverandre og magnetlisten er enkel å holde ren.

En knivblokk gir også god beskyttelse for knivene dine. Knivblokker finnes i ulike størrelser og med forskjellig design slik at du kan velge en variant som passer best inn på ditt kjøkken. Hvis du ikke har knivblokk eller magnetlist, og dermed oppbevarer knivene i en skuff, så sørg for at disse ikke ligger inntil hverandre eller inntil noen andre redskaper. Det vil være lurt å innrede skuffen på en slik måte at knivene unngår berøring eller oppbevar knivene i originalemballasjen. Ved rengjøring av kniver bør dette skje så fort som mulig etter du er ferdig med å bruke redskapet. Lar du en våt kniv ligge lenge i vasken kan dette ødelegge knivbladet. Bruk en fuktig klut og skyll deretter kniven i varmt vann. Bruk litt såpe ved behov for å få vekk eventuelle matrester. Tørk redskapet med et kjøkkenhåndkle eller papir og sjekk at kniven er helt tørr før du legger den vekk. Du bør aldri vaske knivene dine i oppvaskmaskinen. Hva slags underlag du bruker kan også påvirke knivenes levetid og kvalitet. Plast, tre og bambus er materialer som ikke sliter spesielt på kniven, mens stål, keramikk, glass og marmor kan gi mer sliteskader.